Bu makaleyi istediğiniz genişlikteki kitlelerle paylaşmak için kopyalamak,
çevirmek, çoğaltmak veya göndermekten lütfen çekinmeyin!

Atılım Kutlaması

Beşinci GÜNDÜZ Quetzalcoatl/Mesih enerjisine götüren Küresel bir Süreçtir.
Carl Johan Calleman

İnsanlar Maya takvimine göre önümüzdeki zamanlarda nelerin olacağı sorusunu sık sık soruyorlar. Bir bakıma, bu sorulması doğal bir soru ve kitaplarımda, Maya takviminin 16,4 milyar önceki Büyük Patlama’dan günümüze kadar gelen kozmik tekamülü tüm veçheleriyle nasıl tanımladığını açıkladım. Doğrusu, şimdi onun modellerinden çok şey öğrenebiliriz. Yine de, bazen insanlar bu soruyu sorduklarında, görülüyor ki insanlar Maya takvimindeki değişimlerin kendilerinin dışında veya kolektif insanlıkta gerçekleştiğini düşünüyorlar. Bu yanlış bir algılamadır. Eğer Maya takviminden öğrenebileceğimiz herhangi bir şey varsa, onun bilincin tekamülünü açıklayan elle tutulur bir zaman planı olmasıdır ve bu plan şimdiki zamanda olan kendimizi fazlasıyla kapsıyor. Bilincin tekamül süreci şimdi öncelikle insanoğullarının dönüşümüdür, dışsal realitemizin değil. Veya başka deyişle; beklemekte olduğumuz kendimiziz! Bilinci dönüşümden geçen bizleriz. Maya takvimi sadece bu dönüşümün modellerinin görünür ve anlaşılabilir olmasına yardım ediyor. İnsanlığın bilinci dönüşürken, algılayışımız vasıtası ile büyük ölçüde yarattığımız dışsal dünya da dönüşüyor. Bu ilişkiyi kavramanın çok önemli olduğunu hissediyorum: Önümüzdeki yıllarda dünyanın dönüşümü kendimizin bilincinin dönüşümü vasıtası ile gerçekleşecek ve gerçek Maya takvimi bunun için net bir zaman planıdır. Neler olacağını sorma fikri, daha aşağıdaki Altdünyalardan miras kalan, dış dünya ile dualistik bir ilişki kurma alışkanlığından doğar.

Son günlerde bir makalede tanımladığım gibi (Fourth_Night.pdf), 29 Kasım 2005’te Galaktik Altdünyanın Dördüncü GECEsine girdik. Orada vurguladığım gibi, bunun ne anlama geldiğini kısmen diğer Altdünyalar ile paralellik kurarak anlayabiliriz. Aslında bu Dördüncü GECEnin ilk yarısı, daha önce gelen Dördüncü GÜNDÜZün getirdiği bilinç değişiminin tamamlanması için bir zamandır. Bireysel seviyede bazılarının tipik olarak deneyimleyeceği şey, geçmişin onları yakalamasıdır ve bu, Dördüncü GÜNDÜZün çok dönüştürücü bir dönem olduğu kişiler için özellikle doğru olabilir. Dördüncü GÜNDÜZün akışı boyunca başa çıkmak zorunda kalmadığımız şeyler, şimdi kapımızı çalıyor olabilir ve bazı durumlarda yolumuzda molalar vermemiz gerekebilir. Dördüncü GECEnin bütünleştirici karakteri, Dördüncü GÜNDÜZün karıştırıcı enerjilerinin akışı ile bozulmuş olabilen ilişkileri telafi eder ve iyileştirir. Ayrıca, bu Dördüncü GECEnin başlangıcında bedenleri temizlenen ve yenilenen birçok insan olduğu görülüyor. Bu, gelen zaman için ve Beşinci GÜNDÜZün Quetzalcoatl (Ku-at-zal-ko-tıl) enerjisinin başlaması için anlamlı bir hazırlık olarak, bütünleşme ile çok fazla ilgili olmayabilir. Kısaca, yukarda sözü edilen makalede tanımladığım gibi, Dördüncü GECEnin ilk yarısı bütünleşme ile ve özellikle 24 Kasım 2006’da Beşinci GÜNDÜZ başlarken sağ beyin yarıküresine girmek üzere olan güçlü ışık akışına hazırlanmak ile ilgilidir.

Beşinci GÜNDÜZün gelen enerjisi, Galaktik Altdünyada daha önce deneyimlediğimiz herhangi bir şeyden çok daha güçlü olacak. Beşinci GÜNDÜZ daha önce, başka bir Altdünyada (bilinç tekamülü seviyesinde) Hıristiyanlığı getiren ve yine, başka bir Altdünyada modern dünyayı oluşturan, atılım enerjisidir. Maya takvimi, bilinci dönüştüren ve dünyayı yaratan kozmos enerjilerinin değişimini tanımlar. Yapmamız gereken şey, geleceğimizi şekillendiren ve dünyanın kalanını Birlik yoluna götürmeye yardım eden bu enerjiler ile nasıl akacağımızı öğrenmektir. Böylece, Beşinci GÜNDÜZün atılım enerjisini en iyi şekilde nasıl kullanacağımızı düşünmeye ve buna hazırlanmaya şimdi başlamalıyız. Çünkü bu gerçekleştiğinde, vitesi büyütmeliyiz ve bu vites için önerdiğim isim Atılım Kutlaması’dır.

Bu Atılım Kutlaması sadece tek zamanlık bir olay değildir, Maya takviminden anlayabileceğimiz gibi bilincin dönüşümün küresel bir süreçtir. Böylece, bu sürecin ritmi üstdünyalarda önceden sabitlenmiş olsa da, onun asıl tezahürü, kendilerini ilahi yaratılışın niyet ettiği nihai sonuç ile – Aydınlanmada Birlik ile – uyumlanmayı arayan tüm insanlar tarafından ortak yaratım şeklinde gelişmelidir. Atılım Kutlaması, bu süreç için yön, niyet ve rehberlik sağlamak için tasarlanmıştır ve kritik bir zaman için bunu yapacaktır: yani, Galaktik Altdünyanın Beşinci GÜNDÜZünün başlangıcı için.

Burada önerdiğim şey her ışık işçisi içindir ve kendisi ve insanlığın kalanı için aydınlanma isteyen herkes içindir, insanlığı Galaktik Altdünyanın Beşinci GÜNDÜZüne götürmeye ve sonra onun gelen enerjilerinin dengeleme, şifa ve aydınlanma için maksimum kullanımını sağlamaya yardımcı olacak dünya çapında eşzamanlı olarak dua, dikşa ve meditasyon günleri sürecine katılmak. Venüs Geçişi (6–8 Haziran 2004) vesilesi ile Birlik Kutlaması, ilahi planın tamamlanma aşamasına girdiğimiz gerçeği ile ilgili insanları çok daha fazla uyararak buna zemin hazırlamaya yardımcı oldu ve Ortaışık Meditasyonu (1–2 Haziran 2005) küresel olarak senkronize dikşalar ve meditasyonlara hizmet etti. Atılım Kutlamasının niyeti, kolektif insanlık bilincinin en azından bir bölümünün daha derinlere girmesini ve senkronize bir şekilde aydınlanmaya doğru ilerlemesini sağlayacak bir enerji sekansı (sıralaması) oluşturmaktır. Bu belirlenen günlerde festivaller ve kutlamalar organize edilebilir. Beşinci GÜNDÜZden sonra gelecek enerjiler hakkında bildiklerimizi düşünürsek, birlik deneyimine kolektif bir hamle yapmak için tam olarak “ya şimdi ya da asla” durumundayız. Maya takviminin, 2012 yılında gerçekleşecek olan bir şeyleri beklemekle ilgili olduğuna dair fikirlerin hepsini çöpe atmanın zamanı olduğunu hissediyorum. Eğer öyle seçersek ve eğer Birliği deneyimlemek için yeterince güçlü bir olumlu arzu öne çıkarılırsa, an be an parçası olabileceğimiz bir süreç ile ilgilidir gerçek Maya takvimi. Bunun için, eşzamanlılığın gücünden faydalanarak, arkamızda maksimum bir rüzgar yaratmak adına, sadece tarihlerin sabit kaldığı, keşfe yönelik ve dinamik bir süreci öneriyorum.

Atılım Kutlaması süreci için başlangıç, yola çıkma tarihi, Dördüncü GECEnin 9 Ahau ve 10 Imix’idir, Gregoryan takviminde bu 27 – 28 Mayıs 2006’a denk geliyor. Binlerce yıldır kullanılan Kutsal Maya takviminde, bu orta noktadaki 9 Ahau, Quetzalcoatl’u sembolize eden 9 un ve ışık veya Tanrı anlamına gelen Ahau’nun kombinasyonudur. Geleneksel olarak Ahau günleri veya diğer bir ifadeyle ışık günleri, kadim Mayalar arasında merasim enerjisi olarak kullanılırdı. Aslında, 28 Ekim 2011’de, 13 Ahau gününün enerjisinde kozmik birlik alanı oluşana kadar devam edeceğimiz ritmin aynısını şimdi yakalayabiliriz. Galaktik Altdünya süreci varlığımızın Doğu/sağ beyin yarısının veçhelerini güçlendirmek ile ilgili olduğundan, 27–28 Mayıs 2006'daki Atılım Kutlamalarının başlangıcında “İçimizdeki Dünya Anayı Uyandırmak” veya “içimizdeki İlahi Baba ve Anneyi Birleştirmek” temalarını öneriyorum. Bu Altdünya, yaklaşık 5000 yıl önce Ulusal Altdünya başlarken gerçekleşen uçurumu ve ayrılığı iyileştirecek olan ve femineni adım adım öne çıkaran kozmik tekamül aşamasıdır. Küresel dikşa topluluğunun Atılım Kutlamasının başlangıcı için, organizasyonlar yapmasını ve festivaller başlatmasını veya bunlara katılmasını öneriyorum. Bu zamanda spritüel olaylar planlayan herhangi birine, Maya Takviminin Birlik içinde Işık (Ahau) günlerine göz atarak bunu yapmalarını öneriyorum. 27–28 Mayıs’ta 9 Ahau ve 10 Imix’in başlamasını takiben, aşağıda listelediğim tavsiye edilen Işıkta Birlik günlerinin bir serisi var. Ayrıca bunları web sitemde sundum.

www.calleman.com
www.breakthroughcelebration.com

Atılım Kutlaması – Beşinci GÜNDÜZde Küresel Süreç

9 Ahau, Cumartesi 27, Mayıs 2006 Dördüncü GECEnin Orta noktası
(Quetzalcoatl/Mesih'in kürsüsü; oturacak yeri)
3 Ahau, Cuma 16, Haziran 2006  
10 Ahau, Perşembe 6 Temmuz 2006  
4 Ahau, Çarşamba 26 Temmuz 2006  
11 Ahau, Salı 15 Ağustos 2006  
5 Ahau, Pazartesi 4 Eylül 2006  
12 Ahau, Pazar 24 Eylül 2006  
6 Ahau, Cumartesi 14 Ekim 2006  
13 Ahau, Cuma 3 Kasım 2006  
7 Ahau, Perşembe 23 Kasım 2006 Beşinci GÜNDÜZün başlangıcı!
(Quetzalcoatl/Mesih'in Işığı)
1 Ahau, Çarşamba 13 Aralık 2006  
8 Ahau, Salı 2 Ocak 2007  
2 Ahau, Pazartesi 22 Ocak 2007  
9 Ahau, Pazar 11 Şubat 2007  
3 Ahau, Cumartesi 3 Mart 2007  
10 Ahau, Cuma 23 Mart 2007  
4 Ahau, Perşembe April 12 Nisan 2007  
11 Ahau, Çarşamba 2 Mayıs 2007  
5 Ahau, Salı 22 Mayıs 2007 Beşinci GÜNDÜZün Orta noktası, Atılım
Kutlamasının Zirvesi
Küresel Dünya Ağacı Merasimi

Küresel senkronizasyon için, bu Ahau (Işıkta Birlik) günlerinde dikşaların 06.00, 12.00 ve/veya 18.00 Avrupa Merkezi Saatinde, Asya ve Avustralya içinde bunlara denk düşen saatlerde uygulanmasını tavsiye ediyorum (9.00 (önceki akşam), 03.00 ve 09.00 PST) (24.00, 09.00 ve 15.00 EST). Ortaışık Meditasyonunda olduğu gibi, odaklanmış kolektif bilinç tarafından üretilen olası hareketler, Küresel Bilinç Projesi Global Conscioussness Project vasıtası ile gözlenecektir.

Bu Ahau (Işıkta Birlik) günlerinde küresel olarak senkronize olmuş dualar, dikşalar ve meditasyonlar uygulamak, küresel spritüel topluluğun yaratımın ilahi süreci ile senkronize olmasını sağlar. Insanlığın tekamülünün bu aşamasında her şeyle ilgili olan bu hareketin, bu süreçte ilahi varlığı getirmeye yardımcı olması için küresel dikşa topluluğunu özellikle çağırıyorum. Beşinci GÜNDÜZ, özellikle eğer Atılım Kutlaması gerekli akışı üretirse, bir bireyden diğerine aktarılan dikşa verme yeteneğini getirebilir. Aynı zamanda, Birliğe doğru giden süreçte önemli derecede katkıda bulunacak, alan dönüştürme tekniklerini de kapsayan birçok diğer uygulamanın da varolduğunu hissediyorum. Aslında, bu yenilikçi fenomenin bazılarının gün ışığını henüz görmediğine, ama Atılım Kutlamasının kapsadığı periyot sırasında bunun gerçekleşeceğine ikna oldum. Bu tür yaratıcılığı uzlaştırmak ve desteklemek için, fikirler ve spritüel uygulamalar arasında gerekli olan çapraz – döllemeyi geliştirecek, ortak paylaşım ruhunda bir yaklaşımın gerektiğini hissediyorum.

Böylece, yukarıdaki tarihlere ve bu tarihlerde organize edilecek olaylara ve festivallere ve bir hizmet tutumu ile yaklaşılması gerektiğini hissediyorum. Galaktik Altdünyanın daha sonraki aşamalarında da, Aydınlanma için en yüksek olanağı sunan Ahau (Işıkta Birlik) günlerinde, küresel dikşa ve meditasyon olaylarına devam etmek için her neden vardır. Atılım Kutlamasının amacı, ilahi varlığı deneyimlemeye küresel atılıma hizmet etmektir. Amacının bir parçası ayrıca ilahi zaman planını ve onun ritmini anlatan Maya takvimini deneyimlemeye yönelik bir atılımdır. Tek başına bu bile, 28 Ekim 2011’de Birliğin kozmik alanı kurulmadan önce gelecek üstdünyaların daha zor enerjilerinden geçecek insanlık için rehberlik ve umut sağlamak için paha biçilmez olacaktır.

Dikşalar ile ilgili bilgi için bakınızı www.livinginjoy.com
Maya takvimi ile ilgili bilgi için bakınız www.calleman.com

Carl Johan Calleman kozmik zaman planı ile ilgili iki kitabın yazarıdır: Maya Takvimi (Garev 2001) ve Maya Takvimi ve Bilincin Dönüşümü (Bear and Co, 2004). Haziran 2004’te küresel Birlik Kutlamasını ve Haziran 2005’te Ortaışık meditasyonunu başlattı. 1998’de, Maya takvimi üzerine Merida Mexico’da Amerikaların Yerli Konseyi tarafından organize edilen konferansta ana konuşmacılardan biri idi ve bugün tüm dünyada bu konu ile ilgili konferanslar sunmakta ve kurslar vermektedir. Stockholm Üniversitesi’nde Fiziksel Biyolojide doktorası vardır ve 1986 – 93 yılları arasında Seattle’da Washington Üniversitesinde Çevre Sağlığı Kıdemli Araştırmacısı idi. Sri Bhagavan ile birlikte çalışmaktadır.

Çevirenler: Saffet Güler / Fatih Keçelioğlu