Om Israel och Islam –
Uppdatering för närmandet till den Femte dagen av den Galaktiska Undervärlden

Vår nuvarande situation

Vi närmar oss nu den Femte dagen, som börjar den 24e november 2006, och Quetzalcoatls och Tezcatlipocas efterföljande energier i den Galaktiska Undervärlden. Dessa energier kommer sannolikt att generera det kaos från vilket en värld av oneness kommer att födas då samtliga Undervärldar kommer till ett slut den 28e oktober 2011. Som jag skrev i den artikel som jag satte upp på min websida i november förra året så skulle första hälften av denna Fjärde natt, 29e november 2005–27e maj 2006, vara en relativt händelselös tid som bäst lämpade sig för integration av det som hänt under den föregående Fjärde dagen. För den andra hälften av den Fjärde natten, 28e maj – 24e november 2006, den tidsperiod som vi är i nu, så sade jag att vi skulle få se händelser som förberedde marken för genombrottsenergin under den Femte dagen. Med jämförelser pekade jag till exempel på hur 1905 års ryska revolution, kort efter mittpunkten av den Fjärde natten, förebådade fallet för de autokratiska regimerna (inklusive den ryska), som blev ett resultat av Första Världskriget efter det att Quetzalcoatls genombrottsenergi satte in i denna Undervärld 1913.

I vår nuvarande Galaktiska Undervärld så befinner vi oss nu vid en tidpunkt som motsvarar 1905-06 i den Planetära (se figur) och det märks att den relativt lugna tiden för integration har passerat. Under de senaste veckorna har vi i stället sett saker dyka upp som med största sannolikhet förebådar de förändringar som kommer att följa när genombrottsenergin sätter in med den Femte dagen. Mayakalendern säger inte i konkreta termer att det ena eller det andra kommer att hända under en speciell tidsperiod, men jag anser att jag ganska exakt förutsagt den grundläggande rytmen för utvecklingen under det år som vi nu är inne i. Vad som står till vårt förfogande för förståelsen av framtiden är Undervärldar – förutbestämda sekvenser av energier som verkar i enlighet med en exakt tidsplan. Förutsägelser påverkas dock av den intuition och bakgrund som personen som förmedlar profetior har. Jag rekommenderar därför att man utvärderar tillförlitligheten av de förutsägelser som någon gör utifrån Mayakalendern genom att se hur riktiga dessa har varit tidigare.

Som tecken på intensifieringen av händelseförloppet under de senaste veckorna så har vi sett en tsunami, en rapport om ett rekordstort antal döda i Irak, en intensifiering av Talibanernas strider i Afghanistan, missiltest i Nordkorea, bomber i Mumbai, ett rekordhögt oljepris och ett G-8 möte i St Petersburg som pekar mot Rysslands återkomst som en stormakt. Framför allt har dock Israel attackerat Lebanon för att förstöra Hizbollahs baser där. Hizbollah är en muslimsk grupp som stöds av Syrien och i synnerhet Iran. Som jag har sagt i mina böcker, så är den Galaktiska Undervärlden Apokalypsen och det finns inte stora skäl att vänta sig att händelseförloppet kommer att vara lugnt eller oproblematiskt. I själva verket är det nästan omöjligt att föreställa sig att en långsam stegvis process skulle kunna transformera den nuvarande världen till en av enhet. 

Israel

När vi nu närmar oss den Femte dagen av den Galaktiska Undervärlden så blir det alltså mycket viktigt att förstå Israels roll. Varför, kan man undra, spelar detta land en så stor roll för några av de stora världsreligionerna? Varför ser judarna sig själva som ett folk utvalt av Gud och varför säger också kristna att saker och ting börjar och slutar med Israel? Varför är muslimerna så negativa mot Israel och varför är Israel självt så kompromisslöst?

Jag tror att en stor del av förklaringen till den speciella roll som Israel har i världen kommer sig av att många betydelsefulla saker i människans utveckling faktiskt tog sin början just där. Sydvästra Asien, inklusive det som i dag är Israel, var där det fanns flest växter som kunde odlas och djur som kunde tämjas, vilket möjliggjorde för människor mycket tidigt, för cirka 10.000 år sedan, att övergå till jordbruk och en bofast existens. Den kulturella utvecklingen i detta område fick därför ett enormt försprång och det var till exempel här som alfabetet uppfanns som ett resultat av den puls som gynnade den vänstra hjärnhalvan under den Tredje dagen av den Nationella Undervärlden. Alfabetet, som är den första verkligt effektiva formen av skriftspråk, uppfanns av judarna och Toran, deras heliga skrift, uttrycker den första monoteistiska tron på planeten. En enorm tonvikt kom att läggas vid det skrivna Ordet som uppfattades som ett exklusivt oföränderligt meddelande från Gud. Skriftspråket och den medföljande tron på en enda Gud ledde till ett stort mentalitetsskifte. Eftersom detta inte omedelbart delades av deras grannar, skapades en uppfattning hos judarna om att de var ett av Gud utvalt folk.

När den Femte dagen av den Nationella Undervärlden började så fick den kristna religionen, med sin bakgrund i denna tradition, sedan sitt genombrott i Israel. Majoriteten av judarna attraherades dock inte av denna nya religion och efter templets förstörelse år 70 så spreds de från sitt land huvudsakligen västerut. Från Mayakalenderns perspektiv kan man spekulera om att denna senare historiska händelse faktiskt drevs fram av judarnas påtagligt abstrakta vänsterhjärnhalvetänkande, som var mer lämpat för Västerlandet. Oavsett hur det är med detta, så har deras bidrag till den västerländska kulturen, och deras ekonomiska inflytande, varit oproportionerligt stort förmodligen på grund av den flygande start de tidigt hade fått in i detta tänkande.

Också Islam, vars heliga skrift Koranen konsekrerades vid mittpunkten av den Femte natten år 632, spårar liksom judarna ett ursprung till Abraham. Mycket sägs i denna bok om judarna och deras historia och Moses och Jesus respekteras som profeter. Men liksom den kristna kyrkan ser det Nya Testamentet som det viktigaste i Bibeln så betraktar muslimerna Koranen som ett allomfattande Guds sista budskap till mänskligheten. Tillsammans bildar judendomen, kristendomen och islam de abrahamitiska religionerna och har stora likheter.

Efter en tvåtusenårig diaspora utropades staten Israel 1948 vilket uppfyllde en uråldrig judisk profetia. Detta grundade sig på Förenta Nationernas delningsplan mellan judar och araber för det Brittiska mandatet Palestina som gjorts 1947 när den Fjärde Världen av den Planetära Undervärlden började. I en bred mening så lade början på denna Värld grunden för det som skulle komma att ske under den nuvarande Galaktiska Undervärlden och alltsedan dess har området varit omtvistat mellan parterna.

Scenarion i sluttiden

Medan judarna har bett böner tre gånger om dagen under två tusen år för återuppbyggnaden av templet i Jerusalem, så har de ännu inte ansett att tiden varit redo för detta. Den huvudsakliga anledningen är att tempelplatsen i Jerusalem är upptagen av den muslimska al-Aksa-moskén och denna religion vägledds av helt andra profetior och förhoppningar. Judarna är rädda att om de bygger templet där skulle det leda till en jihad från hela den muslimska världen. Muslimer, som ser Koranen som det högsta budskapet från Gud och tänker sig att hela världen till slut kommer att bli muslimsk, har i stället som grund att allt land som tillhör Islam skall behållas och allt land som förlorats skall återerövras. Förhoppningarna och profetiorna hos de bägge religionerna står därför i direkt konflikt med varandra.

Fundamentalistiska kristna, i synnerhet i USA, står inte likgiltiga i denna konflikt utan ser det i själva verket som en del av ett scenario som verifierar deras egna profetior. Detta är en viktig orsak till USA's starka uppbackning av Israel. Dessa grupper förväntar sig att judarna kommer att återuppbygga templet varpå de efterföljande svåra prövningarna kommer leda judarna till att acceptera Jesus som sin messias. Muslimerna å sin sida väntar på den tolfte imamen Mahdi, som sin ledare och att Jesus skall återuppstå för att leda de kristna till att underkasta sig Islam.

Det skulle krävas en specialist för att kunna beskriva de olika profetiorna hos judar, muslimer och kristna, och deras olika tolkningar, i detalj. De tycks dock alla inkludera ett avgörande slag (Armageddon är staden Megiddo i norra Israel inte särskilt långt från vare sig Libanon eller Syrien) en Antikrist, (av muslimerna kallad Dajjal) och en Messias (eller återvändande Kristus för de kristna), som kommer att härska under olika tidsperioder och sätta sin respektive prägel på dessa. I den kristna versionen leder scenariot fram till det Nya Jerusalem där det inte finns någon sorg eller smärta. Även om Mayaprofetiorna naturligtvis inte beskriver ett specifikt scenario i detalj för denna del av världen så är Mayakalendern grundad på energier som Quetzalcoatl (ljusets gud under den Femte dagen) och Tezcatlipoca (mörkrets gud under den Femte natten), vilka skulle vara gynnsamma för exakt sådana krafter som de Abrahamitiska religionerna profeterar om. I själva verket så tror jag att under den tid som vi har framför oss så kan Mayakalendern bestå oss med den bästa vägledningen för vilka som kommer att representera framtidens enhetsmedvetande och vilka som inte kommer att göra det.

Baserat på de härskande tidsenergierna – och parallellerna till lägre Undervärldar – så kan vi då förvänta oss ett scenario ungefär som det följande: Under den första hälften av den Femte dagen (24e november 2006 – 22a maj 2007) kommer konflikterna mellan de monoteistiska religionerna, och i synnerhet mellan Judendomen och Islam, att skärpas där bägge kommer att sträva efter att se sina egna profetior förverkligade. Samtidigt kommer ett mindre flöde mot enhet att uppstå, ett messianskt flöde som är det mest direkta uttrycket för av genombrottsenergin, vilket också eftersträvar att överskrida konflikterna mellan de heliga skrifterna. Mot slutet av denna första hälft kommer dock parterna i konflikten att fastna (möjligtvis som ett resultat av ett katastrofalt krig) och en messiansk energi som inte tillhör någon av de existerande religionerna kommer att uttryckas under den andra hälften av den Femte dagen, 22a maj – 19e november 2007. Allt detta kommer att ha globala återverkningar, men därefter kommer den att slå över i Tezcatlipocas, mörkrets guds, energi under den Femte natten, 19e november 2007 –12e november 2008. I synnerhet den första hälften av denna energi kan mycket väl komma att motsvara det som i Uppenbarelseboken beskrivs som Odjuret eller Antikrist. Detta skulle innebära ett desperat försök till återvändande till den Planetära Undervärlden, kanske grundat på ett nytt pengasystem och elektronisk kontroll av människor i en global skala. Under den andra hälften av denna natt börjar dock mänskligheten att ledas vidare av en vågrörelse som från vårt nuvarande perspektiv kanske bäst kan beskrivas som ett kaos av gudomligt vägledd anarki, som varar under tre och ett halvt tun, 1260 dagar. Denna tidsperiod nämns också i Bibeln som använder sig av Mayas tun-period om 360 dagar som ett profetiskt år.

För att återgå till det omedelbara nuet så känns det som om vi har anledning att förvänta oss att när den Femte dagens energi börjar i november detta år så kommer de olika religionerna i Israel/Palestina att uppleva en puls som får dem att verka för att deras egna profetior skall förverkligas. Vi lever trots allt i Apokalypsen och när denna puls börjar så kommer alla religionerna i området att påverkas (liksom alla de i andra länder som har kopplingar till dem) och de flesta kommer att agera i enlighet med vad deras skrifter tycks säga att de skall göra. I de växlande energierna i denna vågrörelse så kommer de Abrahamitiska religionerna att försöka identifiera olika personer och krafter som messianska eller diaboliska utifrån deras egna profetiska traditioner. Även om sådana saker sällan diskuteras i media med deras inriktning på ytliga fenomen så utgör de inte desto mindre en underström som spelar en avgörande roll för händelseutvecklingen i Mellanöstern. Jag ser alltså inte på de nuvarande striderna mellan Israel och Hizbollah som en tillfällig skärmytsling utan som ett förspel till ett större drama under den Femte dagen som kommer att inkludera också vissa starkare muslimska nationer.

"Religionism"

Medan en stor del av världen vill se en tvåstatslösning i Israel / Palestina så har förverkligandet av en sådan gång efter annan misslyckats, huvudsakligen därför att en sådan inte leder till att någondera partens religiösa profetior förverkligas. I själva verket skulle en sådan tvåpartslösning ta formen av någon slags religiöst grundad apartheid och detta pekar mot en märklig inkonsekvens i hur världssamfundet tänker. Medan det med rätta fördömer teorier om rasmässig överlägsenhet så tycks det ha accepterat att de bägge religioner som är huvudsakligen engagerade i konflikten i Mellanöstern grundar sina politiska syften på deras respektive föreställningar om religiös överlägsenhet. Jag förespråkar inte avskaffandet av religioner som sådana mer än avskaffandet av raser. Inte heller säger jag att religioner skulle sakna värde, men varför accepterar världssamfundet påståenden från vissa religioner att de skulle vara överlägsna andra? Varför accepterar så många människor som legitima tankar på religiös överhöghet i Toran, Bibeln och Koranen? Vi saknar till och med ett ord för ideologier grundade på religiös överhöghet som skulle vara en lämplig parallell till ordet rasism och ser därför inte ens att fenomenet existerar. Medan termen terrorism i dag användes mycket är ju inte detta roten till problemet eftersom terrorism för utövarna inte är något självändamål utan ett medel för att förverkliga religiös dominans. Vad vi behöver är en term som "religionism", som skulle användas på alla religioner som söker upprätthålla en överhöghet gentemot de andra. Världen har kommit långt i att försvaga ideologier om rasmässig överlägsenhet, men har knappast börjat när det gäller religiös. Administrativa beslut om hur landet skall delas mellan Israel och Palestina kommer därför aldrig att leda till en sann och äkta fred så länge som denna "religionism" dominerar de berörda parterna.

Majoriteten av människorna på jorden grundar fortfarande sin relation till det gudomliga på böcker, som betraktas som heliga skrifter, snarare än på en direkt upplevelse av den gudomliga närvaron. För dem som följer sådana böcker så får förverkligandet av dessa profetior en ännu större betydelse eftersom detta tycks utgöra bevis för Guds existens och den egna religionens företräde. Heliga skrifter skapades under den Nationella Undervärlden när människorna blivit delvis separerade från den direkta upplevelsen av det gudomliga och på sätt och vis har de tjänat just som en ersättning för en sådan direkt upplevelse och det är detta som är grunden till "religionismen".

Människor kommer alltså sannolikt att reagera på genombrottspulsen beroende på i vilket religiöst sammanhang de ingår. Det är därför realistiskt att vänta sig att många olösta konflikter i världen kommer att komma upp till ytan och detta är i synnerhet sant för de delar av jorden som har den längsta historien av vänsterhjärnhalvans dominans, dvs. i Mellanöstern, men kanske också mellan Indien och Pakistan. Det bör påpekas här att Islam, även om det är en religion som spridits huvudsakligen till det Östra halvklotet, är lika mycket av en dualistisk vänster-hjärnhalvekaraktär som Judendomen. Dess starka vänsterhjärnhalvekaraktär yttrar sig till exempel i att den, liksom Judendomen, förbjuder bilder och skulpturer från sina helgedomar och betraktar dessa som avgudadyrkan. Båda religionerna försöker med andra ord att undertrycka den högra hjärnhalvan som ser bilder eller visioner, uttrycker det feminina och använder sig av intuition. Kontakten med det gudomliga bör i de fundamentalistiska varianterna av dessa religioner inte grundas på egna upplevelser, utan uteslutande på det skrivna Ordet. Det är precis detta dualistiska förhållande till Gud som utesluter halva människan och föder tankar på religiös överhöghet. Den högra hjärnhalvans stärkande under den kommande pulsen från den Femte dagen i den Galaktiska Undervärlden kommer alltså med nödvändighet att rucka balansen för båda dessa vänsterhjärnhalvereligioner, men det är också mycket möjligt att de som följer deras skrifter kommer att reagera defensivt på pulsen.

I en global skala kommer pulsen dock att försvaga Väst och därmed också Israel. Om vi till detta lägger att dagarna är de perioder som tycks drabbas hårdast av naturkatastrofer (i en vid mening) och att den amerikanska dollarn förmodligen kommer att rasa under den Femte dagen så har vi all anledning att förvänta oss att den kommande energin kommer att ge upphov till radikalt förändrade relationer i världen. Det är fullt möjligt att den i likhet med den Femte dagen i den Planetära Undervärlden (som skapade första världskriget) kommer att ge upphov till en katastrof i Mellanöstern och att först efter det att folk insett dimensionerna av denna uppstår en öppning för en väg mot enhet.

Energi som förenar ljuset

Mayakalendern säger oss dock att det inte är den kosmiska planens syfte att jorden eller mänskligheten skall gå under. Dessutom, även om dess energier kommer att gynna vissa allmänna trender och förändringar i relationerna i världen, så kan människor välja sina handlingar och därmed förändra utvecklingen i bättre eller sämre riktning. I själva verket så har vi all anledning att tro att även om majoriteten i Mellanöstern engagerar sig i en strid längs de gamla frontlinjerna så kommer det också att växa fram uttryck för en förening av de bägge hjärnhalvorna som skapar en sant messiansk mentalitet inriktad på djupare enhet. Vi har anledning att förvänta oss detta eftersom den Galaktiska Undervärlden gynnar den högra hjärnhalvan och denna förändring av det globala fältet kommer att underlätta helandet av människans sinnen.

Även om en andlig helhetsinriktning, som inte är fjättrad vid skrifter som hävdar sin egen överhöghet, kanske redan existerar i området så kommer denna att fortsätta att växa under hela den tid som behärskas av Quetzalcoatls energi och bli speciellt synbar under dess andra hälft. Denna messianska strömning som inte behöver bäras av en ensam person, och ännu mindre av någon som är man, kommer inte att ingå i eller ta ställning för någon av de existerande patriarkaliska religionerna utan kommer att sträva efter att överskrida dessas krav på överhöghet. Det kommer att vara en rörelse som ser alla människor som likvärdiga i Guds ögon och ser att det är de religioner som människan har skapat som orsakat separationen. Den är ett uttryck för människor som ser att för Gud är hela mänskligheten Hennes/Hans barn och inte föredrar de som håller sig till en religion framför de andra.

Det Nya Jerusalem

Jag tror att en verklig fredsprocess måste börja precis med en sådan insikt. Inga administrativa överenskommelser som endera parten motvilligt accepterar kan leda till verklig fred. Det enda sätt som en sann fred från hjärtat kan växa fram är om människor i området, liksom på andra håll, på djupet kan ge upp sina krav på religiös överhöghet. En sådan insikt kommer att växa fram under den Femte dagen även om majoriteten inledningsvis kanske kommer att verka för det som man uppfattar som den egna religionens seger. Om muslimerna uppriktigt bjöd in judarna att bygga ett tempel bredvid al-Aksa moskén på tempelplatsen i Jerusalem och kanske dessutom dela den med en kristen helgedom så skulle det kunna finnas en chans för fred. Om judarna verkligen bjöd in Palestinierna att dela det land de kontrollerar och gav upp kravet på en exklusiv stat så skulle det kunna bli fred. I Guds ögon tror jag att den mest älskade blir den som ger upp sina krav på överhöghet och utvaldhet eftersom just detta är vad som kan bana väg för fred på jorden. De sant andliga människorna i området kommer att vara de som vill överskrida begränsningarna i skrifterna, Toran, Bibeln och Koranen, som använts för att legitimera överhöghet. De sant andliga människorna är de som inser att religiösa och nationella gränser i den Galaktiska Undervärlden tillhör det förflutna och måste överskridas.

Kanske den verkliga kallelsen för Israel / Palestina, och anledningen till att det nu har uppstått en konflikt mellan några av de största religionerna där, är just det att vänsterhjärnhalve-dominansen måste balanseras just där där den en gång tog sin början. Kanske Guds kallelse för det heliga landet är just att det skall vara ett land där alla religioner hör hemma och den plats där dessa till slut, under inverkan från den Galaktiska Undervärldens medvetandefält var förmögna att överskrida sina skillnader. Endast en sådan mångreligiös närvaro i området kan bereda marken för det Nya Jerusalem. Det skulle i själva verket vara det Nya Jerusalem. Detta vore att förena alfa med omega och innebära ett återvändande till Eden på en ny och högre nivå.

Vissa människor kommer naturligtvis säga att detta är ett ytterligt naivt perspektiv, men saken är den att ingen egentligen tidigare försökt att förverkliga det. Miljarder människor har bett för att deras egen religion skall segra i Israel, men hur många har bett för att inte någon religion skall segra där och att skrifterna skall överskridas. Så jag tror att människor på andra håll bör börja med att ställa sig frågan om de skulle vilja se Israel/Palestina omvandlas till ett multireligiöst land eller inte. Uppenbarligen är utmaningen störst för dem som bor i området, men eftersom den nuvarande situationen hotar freden också i resten av världen så anser jag att också människor på andra håll har rätt att arbeta för att lösa konflikten. Eftersom mer än hälften av jordens befolkning tillhör någon av de Abrahamitiska religionerna, eller åtminstone ingår i dessas sammanhang, så har också många människor utanför området en möjlighet att delta i skapandet av en djupare fred. Vi har rätt att ha våra egna visioner vare sig de passar in i dessa religioners överhöghetsscheman eller inte. Så även om Jerusalem är ett fokus för en stor konflikt så erbjuder den också en möjlighet eftersom i den utsträckning som resten av världen kan bidra till fred här så kan den också bidra till en varaktig fred överallt.

Denna uppgift kan tyckas monumental, men det tycktes också en gång utmaningen att bekämpa rasismen. Jag vill säga att jag tror inte att det förändrar mycket att helt enkelt be för fred. Vi måste vara mer specifika och be för konkreta uttryck för att riva ner murarna mellan de olika skrifterna och deras religioner. En möjlighet är att be för att en moské, en kyrka och ett tempel skall samsas på tempelberget. En möjlighet är att be för att ingen religion skall stå som segrare över någon annan. Hos många människor kommer reaktionen på själva denna tanke att avslöja en dualistisk inställning i oss själva och det blir då tydligt att vi själva är en del av problemet som skapat konflikten i Mellanöstern. Av detta följer betydelsen av att utveckla andliga övningar och redskap, som dikshor och meditationer, som hjälper oss att utveckla oss själva i den riktning mot enhet som det globala skapelsefältet i den Galaktiska Undervärlden i ökande grad kommer att gynna. Eftersom mer än hälften av jordens befolkning har en bakgrund i de Abrahamitiska religionerna så kommer alla upplevelser av upplysning att vara betydelsefulla för att förbereda den messianska vägen mot Enhet.

Därför är den individuella vägen mot enhetsmedvetande en del av att skapa fred också i det yttre och ingen behöver begränsa sig till att vara en åskådare. I själva verket kan det vara så att vår största fiende är defaitismen. Breakthrough Celebration kommer att fortsätta alltigenom Ahau dagarna i Mayakalendern med olika events och kan vara en mycket viktig resurs för dem som vill utveckla en väg mot fred.

(Se www.breakthroughcelebration.com och www.mayan-calendar-code.com).

Carl Johan Calleman
cjcalleman@swipnet.se
Orsa
5 Imix, 7.11.1 i den Galaktiska Undervärlden