27 og 28 maj 2006 (9 Ahau og 10 Imix) midtpunktet for den fjerde NAT og begyndelsen på gennembruds fejrelsen.

 

  Vi har nu passeret den dato (27-28 maj, 2006) hvor gennembrudsfejringen skulle være sat igang (se www.breakthroughcelebration.com), så derfor er det tid at se på noget af det som vi kan forvente af den kommende tid. Før vi gør det er det måske på sin plads at se på hvad der allerede er sket i den første halvdel af den Fjerde NAT, som startede den 29. november 2005. I en artikel jeg sendte ud omkring den tid lavede jeg den forudsigelse, at denne NATs første halvdel ville være relativ hændelsesløs i en extern forstand. Jeg føler at denne forudsigelse er blevet verificeret, da der f.eks ikke har været nogen større katastrofer, politiske omvæltninger eller krigsførsel, som er startet i denne periode selvom små tegn har været til stede, så som valget af Hamas og de nye præsidenter i hhv. Bolivia og Chile, der varsler enden på vestlig dominans i verden. Dette er på den anden side ikke hændelser der har fanget folks opmærksomhed i større omfang.

Denne mangel på extern turbulens betyder ikke at den Galaktiske Underverden er kommet til en stilstand, selvom dette er hvordan det måske er blevet oplevet af mange. Nårend en NAT begynder, som det var tilfældet sidste november, må vi forvente et skift til en indre proces og det er specielt sandt for dem som har missioner der  påvirker den spirituelle skæbne for verden. Derfor har mange de sidste måneder oplevet tiden som om at universet er kommet til en stilstand og har set meget lidt flow i deres projekter.

Hvorfor? Kan vi spørge. Til at begynde med er det lige hvad vi kan forvente i vores nuværende fase af den Galaktiske Underverden. Tidlig maj i år korresponderede energimæssigt med år 1900 i den Planetariske Underverden. Dette var en tid med utilfredshed og rastløshed som blev udtrykt i den kulturelle bevægelse kendt i Europa som "Fin de Siecle". På trods af alle opfindelserne der var blevet lavet i den Fjerde DAG af denne Underverden (1873-1893), var der en følelse af kedsomhed og sathed som blev markeret omkring den sidste del af århundredet. I virkeligheden havde det intet at gøre med at århundredet skiftede, som nogle måske har troet, men med den kosmiske energi der styrede på dette tidspunkt. Denne mangel på fremdrift på dette tidspunkt gjorde sig også gældende i den videnskabelige verden, hvor der dukkede en ide frem om at der ikke var mere at opdage og den samme følelse af tomhed blev delt af mange af de meget rige i USA.

Selvfølgelig er den Galaktiske Underverden, som på nuværende tidspunkt former vores bevidsthed ikke af den samme materielle karakter som dengang, og derfor er det dem som har oplevet en form for sathed, der istedet er dem som bære de mest værdifulde frø for morgendagen, dem der arbejder for enhed. Denne følelse af sathed er derfor lige præcis hvad man burde forvente fra den nuværende fase af Mayakalenderen og er ikke en anormali. En metafor kunne være at den guddommelige energi har været ligesom når vandet løber ud i havet igen før en ny stærk bølge skyller ind.

Som et resultat af denne nylige relative stilstand af universet har vi også set usædvanligt meget internt skænderi i mange forskellige spirituelle bevægelser, som har tjent det formål at exponere meget af det som har været drevet af ego'et. Der er ingen grund til at dømme det negativt, at tingene mange steder har været ego-dreven. Faktisk er det sådan at ego'ets trang til anerkendelse nogle gange er den eneste kraft stærk nok til at få noget gjort og menneskeheden er nødt til at være taknemlige for mange af de gode ting der er kommet ud af det. Ikke desto mindre tror jeg, at nu hvor vi har passeret midtpunktet for den Fjerde NAT, må ego'et blive anerkendt som sådan fordi vi nærmer os en puls af lys - den Femte DAGS lys som begynder 24. november, 2006 - hvor ego'et er nødt til at blive set som det er. Pointen her er at indse at vi alle er influeret af ego'et og dette er nødt til at blive set fremfor at blive dømt.

Midtpunktet i den Fjerde NAT markere et skift som dog ikke betyder at den virkelige gennembrudsenergi er blevet aktiveret. Dette skift, som er begyndelsen på gennembruds fejringen vil på den anden side betyde at bølgen vender, og derfor kan vi forvente at se en del fænomener, der bebuder den Femte DAGS gennembrudsenergi, i det følgende halve år. Dog, selv efter begyndelsen på ovenstående kan denne følelse af sathed og at tingene ikke flyder stadig vare ved. Tag f.eks demokratiets og den moderne verdens gennembrud i den Femte DAG i den Planetariske Underverden (1913-1932), som først blev manifesteret hen imod dens anden halvdel efter den gamle verden var kørt total fast i første verdenskrig. Måske kan vi også se en parallel til kristendommens gennembrud i den Femte DAG i den Nationale Underverden, som først skete i stort omfang efter det romerske emperium var kørt total fast og ude af stand til at regere udfra deres paganske (flere guder) religion. Ikke desto mindre betød det stor fremgang i enden af den Femte DAGS bevægelse for dem som var bærere af gennembrudsfænomenet.

Så hvad er det der vil bryde igennem i den Underverden vi er i nu, som Gennembruds Fejringen er designet til at støtte? Generelt set er det et skift frem mod balance i verden, et skift væk fra vestlig og venstre hjernehalvdels dominans. De første fire impulser af lys i denne Underverden har været mere eller mindre forberedende og har kun skiftet balancen i små doser, sammenlignet med det virkelige gennembrud der nu er på vej. Da alting der eksisterer omkring os er et produkt af evolutionen af bevidsthed, må vi forvente at gennembrudet vil påvirke alt i den generelle retning mod styrkelse af højre hjernehalvdel.

Det er dog også muligt at være mere specifik mht. de typer af forandring som er ved at dukke frem. Hvis vi ser på geopolitik, ser det ud til at være meget sandsynligt at der vil komme et dramatisk fald i USdollarens værdi som vi nærmer os den Femte DAG, med meget vidtrækkende konsekvenser for verdensøkonomien. I min artikel om begyndelsen på den Fjerde NAT pegede jeg mod sandsynligheden for implementeringen af Irans olie på markedet i nær fremtid og det var hvad der skete den 5.maj, hvor Iran var de første til at handle olie med euro. Ifølge en nylig tale af den iranske præsident vil Iran fra og med Juli ikke længere sælge olie for dollars. Som om dette ikke var nok, erklærede Ruslands præsident Vladimir Putin den 15.maj at Rusland nu vil sætte en lignende aftale igang der kun vil handle olie med rubler. Taget den enorme handelsdifference for USA i betragtning er dollarens værdi kun blevet holdt oppe på et kunstigt højt niveau af petrodollar systemet og af at man har været nødt til at have dollar i sin varetægt for at kunne købe olie. Dette system er nu ved at falde sammen da mange lande vil prøve at komme af med deres beholdning af amerikanske dollars hvis værdi er blevet holdt kunstigt højt oppe pga. petrodollar systemet. Den rusiske børs er ikke skemasat til at sætte i værk før DAG Fem og  bliver sandsynligvis en meget vigtigere begivenhed end den iranske introduktion, ift. at mange vil tøve med at handle med Iran pga. deres religiøse agenda. I Ruslands tilfælde er det sådan at de på nuværende tidspunkt har så stærk kontrol over mange af verdens energiressourcer, at der er mange lande som ikke har noget valg. I modsætning til USA behøves Rusland ikke at udkæmpe krige i fremmede lande for at beholde deres position.

Jeg har tidligere peget mod oprejsningen af Kina og Indien som begyndende drivkraft for verdensøkonomien som eksempler på den form for styrkelse af den østlige hemisfære der sker på dette bestemte tidspunkt. Når vi træder ind i den Femte DAG vil et nyt fænomen  give kraft til denne styrkelse: Ruslands tilbagevenden som supermagt. Det er svært at se dette ske i et militært regi, men er faktisk imateriel på nuværende stade af en begyndende energi mangel i det meste af verden. Rusland kan ikke nemt blive angrebet og besat af en fremmed magt som Irak. Rusland er allerede vokset til verdens største producent af olie og dets begyndende supermagtstatus vil blive baseret på den kontrol det har over distributionen af olie og gas i verden. Ikke engang USA's militære magt kan ændre dette faktum og vi vil se et meget betydningsfuldt skift af magt imod Østen når den Femte DAG begynder, især fordi nogle af dets ledende magter, Kina, Rusland og Iran ser ud til at være på god fod med hinanden. Ruslands tilbagevenden som supermagt er i store træk overensstemmende med skiftet mod Nord, der foregår i Underverdnerne efter de har passeret deres midtpunkter.

For nogle kan dette geopolitiske magtskifte se ud til at have meget lidt at gøre med processen mod enhed i en spirituel forstand, men i virkeligheden kan enhed kun blive baseret på balance mellem vores hjernehemisfære og dette er altid et holografisk resonans produkt af balanceringen af planetens hemisfære. Så selvom det er sandsynligt at det magtskifte vi nu skal til at se vil mange af de ingredienser af grådighed og udnyttelse som karakterisere den politiske og økonomiske verden, er det helt sikkert en integreret del af den kosmiske plan og den balance det bringer med sig lægger grunden for senere at nå til enhed. Specielt for dem som føler sig kørt fast nu er det vigtigt at indse at denne enhed kun kan blive nået trinvis i overensstemmelse med de forskellige DAGE i den Glaktiske Underverden. Der er ingen mulighed for at os mennesker kan ændre den trinvise kosmiske plan for evolutionen af bevidsthed. Alt vi kan gøre er at foretage individuelle valg indenfor rammerne som dette giver os.

Dog, selvom hvis den første halvdel af den Femte DAG vil være domineret af en ny geopolitisk balance forventer jeg at hen imod dens anden halvdel vil vi se vejen mod enhed dukke frem som et masse fænomen der involvere mange som idag går for at være såkaldte mainstream folk. Hvad der mere end noget andet karakterisere den Femte DAG er den enorme udbredelse af det fænomen som har vist sig i mindre udstrækning i de foregående DAGE. Mainstream interessen for den kosmiske plan vil sandsynligvis blive betydligt intensiveret efter udgivelsen af Mel Gibsons film Apocalypto, som for nylig blev udsat fra 4. august til 8. december, for at falde sammen med igangsættelsen af den Femte DAG i den Galaktiske Underverden. Uanset indholdet i denne film ser det øjensynligt at den vil rejse spørgsmål om meningen med Maya Kalenderen og den kosmiske plan i en ikke tidligere set skala mellem mainstream folk. Dens frigørelse indenfor den energimæssige kontekst af Quetzalcoatls styre (Femte DAG) vil kun ligge til vigtigheden af den og det vil blive muligt for folk at blive uddannet som aldrig før i betydningen af den Galaktiske Underverden og hvordan den kortlægger den trinvise vej mod enhed. For alle som arbejder for at virkeliggøre en forandringen mod enhed i den Femte DAG, uanset hvilken praksis eller bevægelse de er i, føler jeg at det er vigtigt at være forberedt på at folk som idag går for at være mainstream vil have deres egen proces at gå igennem. Størstedelen af folk vil simpelthen ikke have tid til at hengive sig til flere års esoterisk skoling eller afprøvning af forskellige spirituelle praksis. Størstedelen vil blive nødt til at finde dets egen vej mod enhed som er mere direkte og simpel end for dem som har været pionerer i lang tid.

Forandringen den Femte DAG bringer med sig vil influere alle aspekter af livet og kan ikke blive uddybet her. Vi er nødt til at se på hvordan hvert eneste område i livet og dets specielle udtryk faktisk var formet af venstre hjernehalvdels dominans i den Nationale Underverden og så prøve at forudse hvad der kunne ske hvis denne dominans blev betydningsfuldt balanceret af en højre hjernehalvdels gennembruds energi (holistisk og intuitiv) der vil komme ind i bevidstheden. De mest åbenbarer felter der vil blive påvirket er sundhed, medicin og helbredelse, hvor vi vil se former for holistisk og vibrations/lyd medicin dukke frem i en grad ikke tidligere set.

Jeg præsentere dette som en generel baggrund for begyndelsen af gennembruds fejringen på dagene 9 Ahau og 10 Imix (27-28 maj, 2006). De begivenheder der har været planlagt rundt om i verden på dette tidspunkt er kun begyndelsen - et skift til et nyt gear - af den proces der generere en strøm imod enhed som gennembruds energien facilitere. I en forstand er det ligesom begyndelsen på en opstigning ad en bakke hvor et lavere gear er nødvendigt og dem som forsøger at bevæge sig hurtigere end det vil bare finde sig selv kørt fast og ude af stand til at bevæge sig. Gennembruds fejringen (www.breakthroughcelebration.com) er en serie af begivenheder udført på Mayanske Ahau datoer, specielt markeret af midtpunktet for den Fjerde NAT (27.maj, 2006), begyndelsen på den Femte DAG (24.november, 2006) og midtpunktet for den Femte DAG (22.maj, 2007). Disse er specielle energiskift i Maya kalenderen og den kosmiske plan og jeg føler at hvad end vi gør skal vi være observante omkring dem. Desværre er kendskabet omkring den sande Mayakalender blandt spirituelt orienterede folk stadig meget begrænset, men informationerne er ustoppelige er kommer ud. Ideen bag Gennembrudsfejringen er at den skal være med til at frembringe en fælles strøm imellem alle de bevægelser imellem mennesker som har et inderligt ønske om opnåelsen af et stade af global enighed. Dette ønske bliver delt af rigtig mange individer og bevægelser som favner forskellige spirituelle praksiser og såvel ofte forståelser af kosmos. Ideen med Gennembrudsfejringen er såmen at disse forskellige bevægelser alle skal vokse som de er, men at vi skal følge den samme rytme som den kosmiske plan for at udvikle denne proces i harmoni med hinanden.

Carl Johan Calleman
London (2 Ben, 7.7.13 i den Galaktiske Underverden) 
Carl Johan Calleman er forfatter til "The Mayan Calendar" (Garev 2001)
og "The Mayan calendar and the transformation of consciousness" (Bear and co, 2004).

Hans hjemmeside addresse er www.calleman.com.
Se også www.breakthroughcelebration.com for info om globale meditationsdage.