27. a 28. Květen (9Ahau a 10 Imix)
Střed Čtvrté Noci a začátek Oslavy Průlomu

Blížíme se rychlým tempem k datu (27 – 28.květen 2006), které odstartuje Oslavu Průlomu (viz www.breakthrouighcelebration.com ) a to by mohlo být vhodným důvodem k probrání toho, co můžeme očekávat v následujících dnech. Než tak uděláme, bylo by na místě se podívat na to co už se stalo během první poloviny Čtvrté noci, která začala 29. listopadu 2005.V článku, který jsem rozeslal na počátku této Noci, jsem předpověděl, že její první polovina bude ve vnějším smyslu relativně chudá co se událostí týče. Cítím, že to bylo v podstatě potvrzeno a nestaly se žádné zásadní katastrofy, politická povstání a válečné konflikty, i když nějaká menší znamení se objevila. Jako například zvolení Hamas a nových Bolivijských a Chilských prezidentů, kteří hlásají západní dominanci ve světě. Ty lze ale těžko označit za události, která by získaly větší pozornost lidstva.

To, že nedošlo k turbulenci ve vnějším světě neznamená, že se Galaktický spodní svět zastavil, i když právě tak to mohlo být mnohými prožíváno. Kdykoli začíná NOC, tak jak se stalo minulý listopad, je třeba očekávat posun do vnitřních procesů, což platí obzvláště pro ty, jejichž poslání ovlivňuje duchovní předurčení světa. Proto mohli mnozí prožívat posledních pár měsíců jako čas, kdy se universum dostalo do mrtvého bodu a zažívali jen velmi malý posun ve svých projektech.

Můžeme se ptát „Proč to tak je?“ No tak pro začátek, je to přesně tak jak se dalo očekávat od současné fáze Galaktického Spodního Světa. Ranný květen energeticky odpovídal roku 1900 planetárního Spodního Světa. Byl to čas znuděnosti vyjádřený v kulturním hnutí „Fin de Siecle“. Navzdory všem novým objevům učiněným během Čtvrtého Dne (1873 – 1893) tohoto Spodního Světa zůstává přelom století poznamenán pocitem nudy až strnulosti. Ve skutečnosti to nemělo s přelomem století nic společného jak by si mohli někteří myslet, ale s kosmickou energií řídící tu dobu. Tento nedostatek hnací síly se odrazil i ve světě vědy, kde se objevila myšlenka, že už není co objevit a stejný pocit prázdnoty byl sdílen mnoha velmi bohatými v US.

Samozřejmě, že Galaktický Spodní Svět ovlivňující naše vědomí v současnosti, není stejné materialistické povahy a tak ti kteří prožívají pocit uvíznutí, jsou ve skutečnosti nositeli toho nejdůležitějšího zárodku zítřka, ti kteří pracují pro jednotu. Pocit uvíznutí tudíž přesně odpovídá současné fázi Mayského kalendáře a nejde o anomálii. Metafora kterou lze použít je, že s Božskou energií je to tak jako když voda odteče před příchodem další silné vlny.

Jako výsledek této momentální nehybnosti Universa jsme také byli svědky nezvyklého množství vnitřních bojůvek v mnoha různých duchovních hnutích, které sloužily k odkrytí mnohého, co bylo založeno na egu. Není nutno odsuzovat věci motivované egem v mnoha táborech.Ve skutečnosti je někdy potřeba uznání ega jedinou dostatečnou silou umožňující, aby se věci děly a lidstvo může být vděčné za mnoho věcí které z toho vzešly. Nicméně myslím, že teď, když se blížíme ke středu Čtvrté Noci, Ego musí být odhaleno jako takové, protože se blížíme k novému impulsu světla – Pátého Dne začátkem 24. listopadu 2006 – kdy je nutné vidět ego takové jaké je. Pointou je uvědomit si, že jsme všichni do určité míry motivováni egem a to je třeba vidět spíš než soudit.

Střed Čtvrté NOCI přináší posun i když to neznamená, že již byla aktivovaná skutečná průlomová energie. Tento zlom, počátek Oslavy Průlomu, bude znamenat, že se odliv obrátí, a tak v následujícím půlroku budeme svědky fenoménů, které budou hlásat prolomení energie Pátého DNE. Pocit uvíznutí a že věci neplynou, může ale přetrvávat i po začátku. Vezměte například průlom demokracie a moderního světa v Pátém DNI Planetárního Spodního světa (1913 – 1932) která se manifestovala až k jeho druhé polovině až když svět úplně uvízl v První Světové Válce. Možná můžeme najít paralelu v průlomu Křesťanství v Pátém DNU Národního Spodního Světa, který nastal v masové míře poté co Římská říše zcela uvízla neschopná vládnout na základě svého pohanského náboženství. Nicméně nakonec tok Pátého Dne v obou případech znamenal velký posun vpřed pro ty, co jsou nositeli průlomového fenoménu.

Co se tedy chystá prolomit ve Spodním Světě ve kterém se nacházíme, který má podporovat Oslava Průlomu? Obecně řečeno jde o posun směrem k rovnováze ve světě, odklon od západní a levé mozkové dominance. První čtyři světelné impulsy tohoto Spodního Světa byly více méně přípravou a posunuly rovnováhu pouze po malých částech, v porovnání se skutečným průlomem, který se chystá přijít. Jestliže je vše kolem nás produktem evoluce vědomí, musíme očekávat, že tento průlom ovlivní všechno obecně směrem k posílení pravého mozku.

Je možné být přesnější co se týče typů změn, které nastanou. Pokud se zaměříme na geopolitiku, zdá se velmi pravděpodobné, že dojde k dramatickému propadu USD jak se blížíme k Pátému DNI, s dalekosáhlými následky pro mezinárodní ekonomii. V mém článku o začátku Čtvrté noci jsem upozornil na možnost implementace Iránské ropné bursy jako ropné burzy která bude v nebližší době jako první prodávat ropu za Euro. Byla opravdu zaznamenána 5.května. Podle posledního projevu Iránského presidenta od července již nebude prodávat ropu za dolary. Aby toho nebylo málo, oznámil Ruský prezident Vladimír Putin 15.května že Rusko ustanoví podobnou změnu, která bude obchodovat s ropou pouze za rubly. Vezmeme li v úvahu enormní deficit obchodní bilance Spojených Států byla hodnota dolaru nutně udržována pouze systémem petrodolaru a nutností vlastnit USD na nákup ropy. Tento systém je nyní před zhroucením, jakmile se mnoho zemí pokusí se zbavit svých zásob USD jejichž hodnota byla uměle udržována vysoko pomocí petrodolarového systému. Ruská změna není plánována projevit se před Pátým DNEM a pravděpodobně bude mnohem důležitější událostí než zavedení Iránské změny, což je dáno tím že mnohé odradí náboženský program Iránu a nebudou se chtít angažovat na této burze. V případě Ruska, to v současné době ovládá tak velkou část světových energetických zdrojů, že je mnoho zemí nemá na vybranou. Narozdíl od US, Rusko nepotřebuje vést války v cizích zemích aby si udrželo vlastnictví.

Již dříve jsem poukazoval na vzestup Číny a Indie, nových motorů světové ekonomie, jako příklad posílení východní hemisféry, které nastupuje. Jak vstupujeme do Pátého Dne přidá se i další fenomén k tomuto posílení a to: Návrat Ruska jako supermoci. Je těžké si to představit ve smyslu vojenské síly, ale to je nepodstatné vzhledem k nastupující energetické krizi ve většině světa. Rusko nemůže být snadno napadené a obsazeno jako Irák. Rusko se již stalo největším světovým producentem ropy a jeho rostoucí status supermoci je založen na současné kontrole distribuce ropy a plynu ve světě. To nemůže změnit ani vojenská síla US, budeme svědky podstatného posunu směrem k síle východu jakmile nastoupí Pátý DEN, obzvláště proto, že jeho hlavní vedoucí síly jako Čína, Rusko a Irán se zdá spolu velmi dobře vycházejí. Návrat Ruska jako supermoci odpovídá obecně odpovídá posunu k severu který ve Spodních Světech nastává poté co projdou svým středem.

Některým by se mohlo zdát, že tyto geopolitické změny mají málo společného s procesem směrem k jednotě ve smyslu duchovním, ale ve skutečnosti jednota může být nastolena pouze na rovnováze mozkových hemisfér našeho mozku a to je vždy ozvukem vyrovnání hemisfér planety. I když bude mít tento posun moci, jehož se chystáme být svědky, mnoho příchutí chamtivosti a vykořisťování, charakteristický pro svět politiky a ekonomie, jde bez pochyby o součást kosmického plánu a rovnováha, kterou to přinese připraví půdu pro následné dosažení cíle jednoty. Obzvláště pro ty co mají pocit, že uvízli je nutné si uvědomit, že tyto cíle mohou být naplněny pouze postupně v souladu s fázemi různých Dnů Galaktického Spodního Světa.. Neexistuje způsob kterým bychom my lidské bytosti mohly změnit kosmický plán evoluce vědomí. Vše co můžeme dělat je činit individuální rozhodnutí v rámci prostoru, který je nám dán.

Ačkoli dominantou první poloviny Pátého Dne bude nová geopolitická rovnováha, očekávám že k druhé polovině se zjevovat cesta k jednotě jako masový fenomén zahrnující všechny dnes označovány jako lidská většina. Co ale nejvíc charakterizuje Pátý Den je rozsáhlé rozšíření fenoménů, které byly rozšiřovány v malých přírůstcích v předchozích Dnech. Hlavní zájem o kosmický plán bude významně zvýšen uvedením filmu Mela Gibsona „Apocalypto“ které bylo nedávno oddáleno z 4.října na 8.prosinec aby splynul s nástupem Pátého Dne Galaktického Spodního Světa. Bez ohledu na skutečný obsah tohoto filmu je zřejmé že to vyvolá dotazy u většiny o skutečném obsahu Mayského kalendáře a kosmického plánu v nebývalém rozsahu. Jeho vydání v kontextu Quatzalcoatlovy energie (Pátý DEN) mu jenom přidá na důležitosti a umožní aby byli lidé více než kdykoli předtím vzděláváni o významu Galaktického Spodního Světa a jak plánuje postupnou cestu k jednotě. Pro každého, kdo pracuje na transformaci k jednotě v Pátém Dnu, jakoukoli metodou nebo jakémkoli hnutí, cítím že je nutné, aby většina lidí měla vlastní proces. Většina lidí jednoduše nebude mít čas zasvětit se rokům esoterického studia nebo zkoušení různých duchovních metod. Většina bude muset najít svou cestu k jednotě, která bude mnohem přímější a jednodušší než pro ty, kteří byli dlouhou dobu pionýry.

Chtěl bych toto prezentovat jako pozadí Oslavy průlomu ve dnech 9 Ahou a 10 Imix (27 – 28.května 2006). Akce plánované po celém světě jsou pouhým počátkem – zařazení rychlosti – v procesu vytváření proudu k jednotě který umožní průlomová energie. V určitém smyslu je to začátek stoupání do kopce, pro které je třeba zařadit nižší rychlost a ti kteří se budou snažit jít rychleji, zjistí že uvízli a nejsou schopni se pohnout. Oslava průlomu (www.breakthroughcelebration.com) je série událostí vedených na základě Mayských Ahau dat, obzvláště poznamenaný středem Čtvrté Noci (27. května 2006) a středem Pátého Dne (27. květen 2007). Tyto významné energetické posuny Mayského kalendáře a kosmického plánu a cítím, že ať uděláme cokoli, budeme jejich svědky. Bohužel, znalost Mayského kalendáře je stále velmi malá u většiny duchovně orientovaných lidí, ale ta informace je nezadržitelná a šíří se dál. Myšlenka za Oslavou Průlomu je sloužit ke sjednocení a vytvoření jednotného proudu všech hnutí lidstva, které mají upřímnou touhu po dosažení stavu jednoty. Tato touha je sdílená tolika jednotlivci a hnutími, které zahrnují mnoho duchovních metod a často i různých chápání kosmu. Záměrem Oslavy průlomu je, aby tato rozličná hnutí vzkvétala tak jak jsou, ale měly by sledovat stejný rytmus kosmického plánu a vytvořit tento proces ve společném koncertu.

Carl Johan Calleman (cjcalleman@swipnet.se)
Londýn (2 Ben, 7. 7.13 Galaktického Spodního Světa)Carl Johan Calleman je autorem knihy Mayský kalendář (Garev 200) a Mayský kalendář a transformace vědomí (Bear and co. 2004) Jeho webové stránky jsou www.calleman.com a koukněte se také na www.breakthroughcelebration.com kde najdete info o dnech globální meditace.