Krátká zpráva z návštěvy Dona Alejandra v Chennai a Golden City

Don Alejandro Oxlaj, který ve své rodné řeči vystupuje pod jménem Zvědavý Vlk, je hlavou Mayské rady starších a k tomu je hlavou Rady původních Američanů, která má členské kmeny od Tierra del Fuego po Aljašku. Proto by jeho setkání se Sri Bhagavanem mohlo představovat důležitý krok k rozšíření dosahu Hnutí Jednoty k domorodcům obecně. Jsem velmi šťasten že příspěvky některých z vás umožnily toto setkání a chci poděkovat všem, kdo to pomohli uskutečnit.

20. února jsem odjel do Chennai v Indii na setkání s Donem Alejandrem Oxlajem. První dva dny jsem tam strávil rozprávěním s Donem Alejandrem a jeho ženou Elizabeth Araujo a mimo jiné i učením se jak vytvářet ještě hlubší rozvahy založené na Mayském kalendáři. Potom se přidali Joseph Giove a Mario Hernandez a natočili jsme první rozhovor s Donem Alejandrem, tlumočený Elizabeth ze španělštiny, v parku Světové Theosophické Centrály v Adyaru pod Bodhi stromem, vzešlým ze semínka pocházejícího ze stromu, pod kterým údajně došel Budha osvícení. Rozhovor proběhl velmi dobře a Don Alejandro má velmi silnou „Přítomnost“ a cítí, že je slyšen se svým poselstvím a můj osobní pocit je, že to bylo skvělé.

Velmi zajímavě a podle mého mínění positivně, Don Alejandro odmítá 21. prosinec 2012 jako datum končící Mayský kalendář i přesto, že nenabízí alternativu. Poté jsme projeli Nemamem na cestě do Golden City a následující den tam Mario natočil další rozhovor s Donem Alejandro, jen možná s technicky lepším vybavením. Rozhovor byl zaměřen více na Mayské duchovní tradice než na kalendář, jako byl ten první a možná nešel podle mého mínění tak dobře, ale stále má významnou hodnotu.

Následující den odjela skupina do Nemamu na Darshan s Bhagavanem, kde údajně prošlo za ten den 70.000 lidí. Don Alejandro se nechal slyšet, že viděl Sri Bhagavana jako inkarnaci boha Šivy, oslavovaného v tento konkrétní den. Don Alejandro a Elisabeth také dostali Dikši v chýších Ammy a Bhagavana v GC.

Další den za svítání vedl Don Alejandro ohňový rituál v Golden City s materiály, které částečně přivezli z Guatemaly. Tento rituál, který měl veškerou autentičnost a pokoru, jakou může předvést pouze domorodý představitel, byl také nafilmován a velmi oceněn účastníky. Byl to rituál čtyř směrů s modlitbami spojenými se znameními dne. Později ten samý den byl tento rituál oplacen v mládežnickém campusu, kde byla provedena Homa pro Dona Alejandra a Elizabeth. Poté měli Don Alejandro a Elizabeth schůzku se Sri Bhagavanem, která byla filmována indickým týmem. Podle Pragyananda bylo toto setkání velmi dojemné a Mayští hosté byli pozváni zpět do GC, aby přidali své poznání k učivu University Jednoty. Všechny tyto filmy budou upraveny a velmi pravděpodobně nabudou ohromné dokumentární ceny.

Tak překvapivě, jak to může vypadat, nikdo dříve nenatočil podobný rozhovor s Donem Alejandrem, kde by mluvil takzvaně podle svého. Sice byly natočeny dokumenty na nichž se Don Alejandro podílel, ale zdá se že s nimi není spokojen protože byly dány do zavádějícího kontextu. Tentokrát nebude zasazen do žádného jiného kontextu, než dané rozhovory a proto je pravděpodobné, že budou velmi zajímavé. GC TV kanál pošle nějaké materiály a my se budeme snažit je rozšířit i na jiné kanály.

Oba Sri Bhagavan i Mayský pár se dohodli, že budou podporovat Oslavu Průlomu (http://www.breakthroughcelebration.com), která pravděpodobně vytvoří sílící proud směrem k Jednotě v následujících letech. Schůzky samy o sobě pomohly posílit most mezi kulturami a duchovními tradicemi, které Don Alejandro vyjádřil.
Orsa 20. března 2006 (6Eb)
Carl Johan Calleman